НОВ КОНКУРС за финансиране на проекти – НАУКА С БЪДЕЩЕ

Обявява се третото издание на конкурса ни „Наука с бъдеще“!
***Този път на фокус са биотехнологиите, изкуственият интелект (AI) и умните технологии.

✅ Търсим проектни предложения на изследователи, учени и инженери на възраст между 16 и 40 години с идеи с приложна насоченост в биотехнологиите, изкуствения интелект и умните технологии, които да решават съществуващи проблеми и да имат потенциал за внедряване в практиката.
✅ Основната цел на конкурса е да насърчи и стимулира ранния етап на развитие на техните разработки и продукти.
✅ Одобрените проекти ще получат финансиране между 5 000 и 25 000 лева.

Партньори на Фондация „Америка за България“ за конкурса са Фондация „Красива наука“; Sofia Tech Park; Център за приложни изследвания и иновации – CASI; Professional Association of Robotics and Automation – PARA; AI Cluster Bulgaria; Биотехнологичен и здравен клъстер; и European Software Institute – Center Eastern Europe (ESI CEE).

📌 Крайният срок за подаване на кандидатури е 15 май 2023 г. до 23:59 ч., чрез страницата на конкурса.

Допълнителни въпроси, свързани с условията за участие, могат да се задават до 14 ч. на 4 април 2023 г. на указания в конкурсната страница имейл. Отговори ще бъдат предоставени чрез разяснителен уебинар, който ще се проведе на 6 април 2023 г. във Фейсбук профила на Фондацията. За повече подробности следете страницата на конкурса, както и тук, във Фейсбук.

Фондация „Америка за България“ подкрепя програми, които увеличават производителността на малките и средни предприятия в България, и работи за повишаване ефективността на частния сектор чрез въвеждането на иновации и нови технологии.